ΑΚΟΥΤΕ RADIO ZOGRAFOU?

Το ραδιόφωνο είναι νοοτροπία, τρόπος ζωής!

Από τις αρχές Ιούνιου λειτουργεί πειραματικά ο νέος ιντερνετικός σταθμός του ΖΩΓΡΑΦΟΥ...
έλειπε και έγινε πραγματικότητα.
Πλέον στόχος μας είναι ο σταθμός να μας κάνει ΕΝΑ, να γίνουμε ξανά γειτονια

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010


Χωρίς άδεια λειτουργούν εδώ και τέσσερα χρόνια οι εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, αφού δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη κοινή υπουργική απόφαση, παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι επιθεωρήσεις και έχει γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή!

Να σημειωθεί ότι με βάση τον νόμο του 2005 η άδεια χορηγείται μέσα σε 40 ημέρες.

Πρόκειται για ένα θέατρο που ώς τώρα έχει ανεβάσει 360 παραστάσεις, ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, στις οποίες συμμετείχαν 2.300 καλλιτέχνες και τις παρακολούθησαν πάνω από 300.000 θεατές.

Η πρωτοφανής ολιγωρία τριών συναρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών, Πολιτισμού και τέως ΥΠΕΧΩΔΕ) ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή την κινητοποίηση κατοίκων και φορέων για τις μεταλλικές κατασκευές στον περιβάλλοντα χώρο του Μπάντμιντον, που απομακρύνθηκαν τελικά προχθές με πρωτοβουλία των επιχειρηματιών που έχουν εκμισθώσει τις εγκαταστάσεις.

Το γεγονός αποκαλύπτει η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το επιχειρηματικό σχήμα που έχει εκμισθώσει τον χώρο ύστερα από διαγωνισμό. «Το ολυμπιακό ακίνητο κόστισε στον ελληνικό λαό περίπου 30 εκατ. ευρώ», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι προ-ολυμπιακά είχαν χαρακτηριστεί προσωρινές αλλά το 2005 με νόμο είχαν γίνει μόνιμες. Με βάση τη σύμβαση, οι εκμισθωτές έχουν δικαίωμα να κατασκευάσουν στον περιβάλλοντα χώρο, των περίπου 20 στρεμμάτων, εστιατόριο, υπαίθριο κινηματοθέατρο και άλλες ήπιες αξιοποιήσεις που συνάδουν με την ιδέα του μητροπολιτικού πάρκου. «Ευχόμαστε και ελπίζουμε στην πραγματοποίηση του πάρκου», δήλωσε στην «Ε» ο Μιχάλης Αδάμ, από το επιχειρηματικό σχήμα που έχει αναλάβει τις εγκαταστάσεις. Σημειωτέον ότι είναι μία από τις δύο συνολικά επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει ολυμπιακά ακίνητα οι οποίες καταβάλλουν τα προβλεπόμενα μισθώματα. Ως τώρα έχουν δώσει 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διαθέσει άλλα 5 εκατ. ευρώ σε φόρους, ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές. «Δεν έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε κάτι μόνιμο. Θελήσαμε να κατασκευάσουμε προσωρινές εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενείται το καλοκαιρινό πρόγραμμα του “Half Note” και έχουν ήδη γίνει συμφωνίες για να εμφανιστούν 17 συγκροτήματα», μας ενημέρωσε.

Οι εγκαταστάσεις στο Μπάντμιντον προκάλεσαν και παράπλευρες… αψιμαχίες ανάμεσα στην υπερνομάρχη Ντίνα Μπέη και τον δήμαρχο Αθηναίων. Ενοχλημένος από τη χθεσινή της δήλωση, που κάνει λόγο για ολιγωρία της Πολεοδομίας, ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρει ότι οι υπηρεσίες του δήμου έχουν κάνει αυτοψία από τις 28 Απριλίου και έχουν εκδώσει εντολή για διακοπή εργασιών. Απαντώντας η υπερνομάρχης επισημαίνει ότι «οι αυθαίρετες κατασκευές συνεχίστηκαν και ύστερα από 40 ημέρες από τη φερόμενη διακοπή» και κατηγορεί τον δήμαρχο ότι πήγε στον χώρο μία ημέρα μετά το ξήλωμα της εγκατάστασης. Οι σπόντες της για «περιορισμένο έργο στην Αθήνα» έφεραν νέα δήλωση από τον Ν. Κακλαμάνη, που προκάλεσε την κ. Μπέη να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων ώστε να κρίνει το έργο τους ο λαός της πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου